مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، از آغاز برداشت انجیر، از نظام میراثی مهم جهانی انجیرستان دیم شهرستان استهبان خبرداد.

اشفنگ انجیر ک

به گزارش مسئول روابط عمومی مدیریت جهاد کشاوزی استهبان، مهدی اعیان منش عنوان کرد: فصل برداشت انجیر در شهرستان استهبان از اواسط مرداد آغاز می گردد و تا نیمه اول مهرماه ادامه دارد. مساحت باغات انجیر شهرستان 26هزار هکتار است که حدود 23 هزار هکتار آن بارور می باشد و در سال جاری به عنوان یکی از نظام های میراثی مهم جهانی به ثبت رسیده است.

وی افزود: 75درصد از انجیر خشک استهبان به کشورهای خارجی و عمدتا به کشور چین و مابقی به کشور ژاپن، کشورهای حوزه خلیج فارس و نیز کشور های اروپایی و آمریکایی صادر می شود و در سال گذشته با صادرات حدود 12 هزار تن انجیر خشک، حدود 70میلیون دلار ارزآوری داشته است.

اعیان منش ابراز امیدواری کرد: با توجه به ثبت جهانی انجیر دیم استهبان در فائو و جیاس (نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی) این محصول در بازارهای جهانی بیشتر شناخته شده و ارز آوری بیشتری داشته باشد.

این مقام مسئول اذعان داشت: مشکل افزایش دما در مرداد ماه سال جاری باعث خسارت 30تا 40 درصدی به باغات انجیر گردیده و پیش بینی می گردد با کاهش قابل ملاحظه حدود 17 تا 19 هزار تن انجیر در سال زراعی جاری برداشت گردد.

اعیان منش بیان داشت: با توجه به افزایش دما و مشکل گرمازدگی در صورت تدوام گرما نیاز به تمهیداتی است که با هماهنگی مرکز تحقیقات انجیر و شرکت های دانش بنیان، رویکرد استفاده از مالچ پاشی، تنک کردن درختان و استفاده از سایبان که می تواند علاوه بر کنترل دما در کنترل آفات و برداشت بهداشتی محصول انجیر موثر باشد در حال ترویج می باشد.

وی در ادامه گفت: در این شهرستان دو زنجیره ارزش تولید، سه واحد فرآوری، 15واحد بسته‌ بندی انجیر و خشکبار به صورت کارگاهی و کارخانه ای موجود است و در زمینه تولید محصولاتی مانند: شربت، مربا، سرکه، حلوای مسقطی، بیسکویت، کیک، کلوچه و پودر انجیر و صادرات آن فعالیت می‌نمایند و با توجه به پتانسیل های موجود در شهرستان زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینه فرآوری انجیر فراهم می باشد.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد