مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان بیان داشت: این شهرستان با دارا بودن 1900هکتار انگورستان که 1860 هکتار آن دیم می باشد، هر ساله آیین شیره پزان را در فصل برداشت انگور، به جا می آورد.
به گزارش مسئول روابط عمومی مدیریت جهاد کشاوزی استهبان مهدی اعیان منش عنوان کرد: یکی از صنایع کهن این شهرستان که متاثر از تولیدات کشاورزی می باشد، تهیه شیره انگور است که در اصطلاح محلی به مکان و عملیات شیره گیری از انگور، کُرُش می گویند و از اواخر شهریور ماه آغاز می شود و تا پایان آبانماه به اتمام می رسد.
اعیان منش افزود: از هر هکتار انگورستان دیم شهرستان 900کیلو انگور تولید می شود که حدود 80 درصد آن به شیره انگور به صورت سنتی فرآوری می شود و مابقی تبدیل به مویز شده یا برای تر خوری روانه بازار می شوند.
این مقام مسئول گفت: تامین اعتبار برای ایجاد یا مرمت جاده های دسترسی به باغات انگور دیم شهرستان که عمدتا در ارتفاعات و دور از جاده های آسفالت می باشند، ضروریست و توجه بیشتر به ایجاد صنایع فرآوری می تواند نقش مهمی در افزایش ارزش افزوده این محصولات و صادرات آن داشته باشد.
وی بیان داشت: نام قدیمی شهرستان استهبان، سته بان به معنی نگهبان انگور بوده است و انگور تولید شده از باغات دیم این شهرستان که عمدتا در کوه های مرتفع هستند، بسیار با کیفیت و مرغوب می باشند.
نظر خود را اضافه کنید.